Meme İltihabı İle İlgili Bilgiler

Tıbbi adı mastitis olan meme iltihabı göğüs ağrısı ve göğüste kızarıklık gibi belirtilerin oluşmasına neden olan göğüs dokusu enfeksiyonudur. Rahatsızlık genellikle emziren kadınlarda daha sık olarak gözlemlenir. Birçok vakada emzirme dönemi meme iltihabı doğumdan sonraki birkaç ay içerisinde oluşur.

Rahatsızlığın belirtileri bir anda ortaya çıkabilir. Bu belirtiler arasında göğüste hassaslık hissi, genel kırgınlık hissi, göğüs dokusunda şişme ve ağrı, ciltte kızarıklık ve yüksek ateş yer alır. Rahatsızlık genellikle doğumdan sonraki bir kaç ay içerisinde gözlemlense de bazı durumlarda daha sonraki zaman süreçleri içerisinde de ortaya çıkabilir.
Mastitis bakteriler göğüsteki çatlak veya ufak deliklerden içerisiye girdikten sonra ortaya çıkar. Bebeğinizin ağzındaki bakteriler süt kanalları yolu ile göğüse girerek rahatsızlığın ortaya çıkmasına neden olur.

Meme İltihabı Tedavisi:
Antibiyotikler: Antibiyotik tedavisi yaklaşık olarak 10-14 gün sürer. Anne 2 gün içerisinde kendisini daha rahat hissetmeyen başlar. Bununla birlikte antibiyotik tedavisi son güne kadar devam ettirilmelidir.

Evde Bakım: Anne meme iltihabı ile baş edebilmek için bol bol dinlenmeli ve sıvı tüketmelidir. Ayırca enfeksiyonlu memedeki süt düzenli olarak alınmalıdır.

Rahatsızlık antibiyotik ve evde bakım tedavileri ile iyileşmezse mutlaka bir doktora danışınız. Bu durum göğüs kanserinin habercisi olabilir. Doktorunuz bu durumda mamogram çektirmenizi tavsiye edebilir.

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Arama Yap

Shapes Turkey