Yeni Yıl Yeni Yaşam - 2012

Yepyeni bir yıla giriyoruz. Dünyamız güneşin etrafındaki tam turunu tamamlıyor ve yeni bir dönüşe hazırlanıyor. Yeni bir başlangıca… Bizler de bunu kendimiz için yeni bir başlangıç kabul ediyor, şenliklerle kutluyoruz. Pek çoğumuz her yıl yeni kararlar alıyor. “Bu yıl yeni bir araba alacağım” ya da “bu yıl forma gireceğim”..gibi…  Ve yine pek çoğumuz bu kararları her yıl bir sonraki yıla ertelemiş olmaktan dolayı rahatsız. Eğer sizin de içinizde hissettiğiniz bu tarz bir rahatsızlık var ise gelin birlikte bu düğümü nasıl çözeceğimize bakalım. Bu sene hayatınızda bir dönüm noktası olsun…

Bir şeyleri amaç edinmek çok güzel ancak “bu yıl” çok geniş bir zaman dilimi değil mi sizce de? Biz genellikle sadece varılacak sonucu tanımlıyoruz ve onu orada bırakıyoruz. Asıl önemli olan gidiş yollarının tanımını iyi yapabilmek. Eğer doğru bir planlama yaparsak istenilen sonuç zaten kendiliğinden gelecektir.  Amaca ulaşacağımız yolda dikkat edilmesi gereken bazı temel noktalar var.

Söz uçar yazı kalır. Hedeflerinizi maddeler halinde yazın.

Gerçekçi bir plan oluşturun. Hedefinizi başarmak için size gerekli olan zaman dilimini iyi belirleyin. Kendinizi tanıyorsunuz. Ayırabileceğiniz zaman, ekonomik durumunuz gibi faktörleri göz önünde bulundurun.

Esnek olun. Hedeflediğiniz yolda giderken sizi yavaşlatacak dışsal faktörler meydana gelecektir. Dünyanın kontrolü elimizde değil. Bu tarz durumları normal kabul edin ve yılmayın. Ara verdim demeyin, süreci askıya almayın, zaman zaman çok yavaşlayabilirsiniz ama asla durmayın.

Doğru zaman şimdidir. Başlamak için doğru zaman diye bir zaman yoktur. Şu da hallolsun öyle başlayayım demeyin. Çünkü halledilecek işler asla bitmez. O nedenle bu düşüncenin sizi durdurmasına izin vermeyin, hiçbir şeyi ertelemeyin. Üstelik yeni bir şeylere adım atmak için yepyeni bir yıldan daha iyi bir nedeniniz olamaz..

Tüm bunları gerçekleştirebilmek için sağlığınıza özen gösterin. Sağlıklı olmadan alınan kararları gerçekleştirebilmek pek olanaklı değil. Hareketsiz yaşam, fast food beslenme ve stres aktif şehir yaşamının muhteşem üçlüsü. Bizi her gün içten içe kemiriyor. Üstelik her geçen yıl biz yetişkinlerin bedenlerini biraz daha eskitiyor ve bu muhteşem üçlüye bedenlerimizin toleransı azalıyor.

Benim önerim bu yıl kendi yıpranma payınızı minimum seviyeye çekmeyi ilk hedef olarak belirleyin. Bunun için ilk olarak aldığınız gıdalara dikkat edin. Hatta, mutlaka uzman bir diyetisyene danışın. Çünkü her birimizin vücudunun ihtiyaç duyduğu besinler birbirinden farklı. Bir taraftan fazlalıklarımızdan kurtulurken bir taraftan da vücudumuzun daha dirençli hale gelmesi ancak kişiye özel doğru bir diyet programının uygulanması ile mümkün. Diyetinizi mutlaka kendi koşullarınıza (yaşınız, yağ oranınız,vücut yapınız..vs) uygun bir egzersiz programıyla destekleyin. Hatta spor yaptığınız zamanı yalnızca kendiniz için ayırdığınız bir zaman olarak algılarsanız emin olun çok daha fazla keyif alacaksınız.

Son olarak daha fazla hoşgörülü olmaya çalışın. Hepimizin insan olduğunu ve kusurlarımızın olabileceğini unutmayın. Hayata gülümseyin (:

Herkese sağlık, mutluluk dolu bir yeni yıl diliyorum..



Mine Tekin

Psikolog
Shapes For Women Türkiye

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Arama Yap

Shapes Turkey